ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

ΔΟΚΙΜΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Για να αποδειχθεί η αποδοτικότητα της μονάδας EcoMod, σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση καυσίμου, οι μηχανικοί μας έκαναν δοκιμές στο διάσημο εργαστήριο Corona Diesel, που ειδικεύεται σε συστήματα ψεκασμού για κινητήρες ντίζελ.

Η δοκιμή γίνεται τοποθετώντας ένα αυτοκίνητο με common-rail κινητήρα ντίζελ στο δυναμόμετρο, πρώτα χωρίς και μετά με τη μονάδα EcoMod, για σταθερές σ.α.λ. του κινητήρα. Το πρώτο στάδιο γίνεται με 5η σχέση και 2.500 σ.α.λ., το δεύτερο στάδιο με 3η σχέση και 3.000 σ.α.λ., αμφότερα με διάρκεια 1 λεπτό και 30 δλ. Ο σωλήνας επιστροφής καυσίμου αποσυνδέεται, δεδομένου ότι η αντλία χαμηλής πίεσης παίρνει την ίδια ποσότητα ντίζελ από το ρεζερβουάρ, με ή χωρίς τη μονάδα EcoMod. Η δοκιμή μετράει το καύσιμο που επιστρέφει από το σωλήνα επιστροφής και στις δύο περιπτώσεις. Η διαφορά όγκου δίνει ακριβώς την ποσότητα καυσίμου που εξοικονομεί ο κινητήρας με τη μονάδα EcoMod. Παρακάτω, φαίνονται τα αποτελέσματα στη διαφορά επιστρεφόμενου καυσίμου, αλλά και στην αύξηση της αποδιδόμενης ιπποδύναμης.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ

Η μονάδα EcoMod εγκατεστημένη σε ένα Fiat Qubo 1.3 MultiJet Ο σωλήνας επιστροφής καυσίμου έχει αποσυνδεθεί

Δοκιμή #1 - 2.500 σ.α.λ., προσομοιώνει μέση ταχήτητα σε αυτοκινητόδρομο

Διαφορά στην ιπποδύναμη: 9% διαφορά στην κατανάλωση: -22%

wella 1 wella

Δοκιμή #2 - 3.000 σ.α.λ., προσομοιώνει ανηφορικό δρόμο, υψηλότερο φορτίο

Διαφορά στην ιπποδύναμη: 5 % διαφορά στην κατανάλωση: -29 %

wella 2 wella 3

Per offrire un'esperienza di navigazione migliore, questo sito utilizza cookies, anche di terze parti. Chiudendo questo banner, scorrendo questa pagina o cliccando qualunque suo elemento acconsenti al loro impiego in conformità alla nostra cookie policy.