ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Σύντομη εξήγηση της λειτουργίας της πρόσθετης ηλεκτρονικής μονάδας EcoMod: ο μικροεπεξεργαστής παρεμβαίνει και ελέγχει δύο παραμέτρους, την πίεση του ψεκασμού (άμεσα) και το χρόνο ανοίγματος των οπών των εγχυτήρων (έμμεσα). Τροποποιώντας αυτές τις παραμέτρους, η ομογενοποίηση του μίγματος στο θάλαμο καύσης βελτιστοποιείται. Κατά βάση, μικραίνει το μέγεθος και αυξάνει την ποσότητα των σταγονιδίων καυσίμου ντίζελ που εισέρχονται στον κύλινδρο. Έτσι, η επιφάνεια επαφής μεταξύ του καυσίμου και του μέσου οξείδωσης (οξυγόνο από τον ατμοσφαιρικό αέρα) μεγαλώνει. Αυξάνοντας την παραγωγή σταγονιδίων καυσίμου με τον ίδιο όγκο, βελτιώνουμε την αποδοτικότητα της καύσης, με αποτέλεσμα αυξημένη απόδοση και μειωμένη κατανάλωση. Φανταστείτε το σαν να πρέπει να διυλίσουμε ζάχαρη μέσα σε νερό. Η κρυσταλλική ζάχαρη σε κύβο (μεγάλα σωματίδια) διαλύεται δυσκολότερα από την άχνη (μικρότερα σωματίδια) και αφήνει ίζημα στον πυθμένα του δοχείου.

Αυτό συμβαίνει γιατί η επιφάνεια επαφής ανάμεσα στο νερό και τον κύβο ζάχαρης αποτελείται απλά από τις 6 έδρες του κύβου, ενώ η επιφάνεια όλων των σωματιδίων της άχνης είναι σημαντικά μεγαλύτερη, αν τα φανταστείτε απλωμένα σε ένα επίπεδο.

Αυξάνοντας την επιφάνεια επαφής, μειώνεται ο αριθμός των σωματιδίων του καυσίμου που ΔΕΝ αναφλέγονται και που θα αποβάλλονταν μέσω της εξάτμισης, μη συντελώντας στην παραγωγή έργου από τον κινητήρα. Χάρη, λοιπόν, στην ηλεκτρονική μονάδα EcoMod η κατανάλωση ντίζελ μειώνεται ως και 25%, για το ίδιο ακριβώς φορτίο του κινητήρα (πχ. σταθερή ταχύτητα 130 χλμ./ώρα στον αυτοκινητόδρομο).

Per offrire un'esperienza di navigazione migliore, questo sito utilizza cookies, anche di terze parti. Chiudendo questo banner, scorrendo questa pagina o cliccando qualunque suo elemento acconsenti al loro impiego in conformità alla nostra cookie policy.